Under Shield, meer dan alleen een ondershirt !

Technical Underwear - 100% Made in Italy

Waarom Undershield ?

Under Shield  – meer dan alleen een ondershirt.
Gemaakt van 85% polypropyleen Dryarn®, 10% Elastan en 10% Carbon Energized vezels. 

Under Shield biedt hoogwaardige technische sportonderkleding. Dit Italiaanse merk gebruikt de Carbon Energized Technologie™, waarbij Carbon Energized® vezels gecombineerd zijn met polypropyleen Dryarn®. De unieke Carbon vezel zorgt voor een zelfreinigende techniek waardoor het shirt bespaard blijft van onaangename geurtjes. Uiteraard heeft het shirt een vochtregulerende en antibacteriële werking. 

Dit lichtgewicht shirt is perfect voor sportieve prestaties tijdens lage temperaturen. De middelzware en naadloze stof beschermt het lichaam terwijl de spieren vrij kunnen bewegen. Bovendien helpt het de lichaamswarmte te reguleren tijdens trainingssessies dankzij het ademende, zweet afvoerende systeem dat de huid droog en comfortabel houdt. Het gebied onder de oksel, borst en rug is gemaakt van een ultra-ademende en opengewerkte stof die transpiratie efficiënt elimineert. Deze functie helpt ook om de lichaamstemperatuur constant te houden, ongeacht het weer en de intensiteit van de training. De antislip eigenschap van de stof zorgt voor een constant goede pasvorm bij de heupen en de schouders en voorkomt dat het shirt uitpuilt of omhoogtrekt. 

Comfort:

  • Hypoallergene & antibacteriële werking waardoor er geen onaangename zweetgeur ontstaat. 
  • Ademende werking; vloeistoffen (zweet) worden veel minder geabsorbeerd. 
  • Zeer comfortabel, naadloos en secondskin gevoel 
  • Sneldrogend, strijkvrij en kleur- en vormvast 

 

Sportief:

  • Positief effect op de hartslag; ca. 4 slagen per minuut lager (t.o.v. shirt in 100% polyester) 
  • Minimaliseert de melkzuurproductie; ca 12% minder melkzuur concentratie in het bloed (t.o.v. het gemiddelde)
  • Positief effect op de lichaamstemperatuur, 3 keer minder schommelingen in lichaamstemperatuur (t.o.v. shirt in 100% polyester) 


STANDAARD 100 GECERTIFICEERD door OEKO TEX®

Product technische informatie

C.E.F. TECHNOLOGY

De associatie van Carbon Energized Fiber en polypropyleen Dryarn helpt en ondersteunt het lichaam tijdens lichamelijke activiteit.

Carbon Energized Fiber verwijdert transpiratie uit het lichaam en trekt het naar het oppervlak van de stof voor een ongeëvenaard ademend vermogen, waardoor het vochtgehalte op de huid wordt verminderd.

Het zorgt er ook voor dat de lichaamstemperatuur constant blijft, waardoor het gevoel van warmte en vermoeidheid wordt verminderd.  Atleten zullen onmiddellijk profiteren van de voordelen van evenwichtige thermoregulatie: de hartslag daalt en de ademhaling verbetert.

Hoe reageert Carbon Energized Technology wanneer de lichaamstemperatuur stijgt?

Wanneer de lichaamstemperatuur van een atleet stijgt (zij het door zware training of zomerhitte), zet de basis van de moleculen in het materiaal uit, waardoor het ademend vermogen wordt bevorderd en vocht uit het lichaam wordt afgevoerd.

Wanneer de temperatuur echter weer daalt, sluit de basis van het materiaal, waardoor een dunne laag lucht tussen de huid en de stof wordt gevangen, waardoor de lichaamstemperatuur van de atleet wordt gestabiliseerd.
Carbon Energized Fibre kledingstukken hebben aangetoond atletische prestaties te verbeteren en spieren beter te beschermen dankzij de geleidbaarheid van C.E.F.  op de middellange / lange termijn.

Comfort:

- Hypoallergene & anti-bacteriële werking, waardoor er geen onaangename zweetgeur ontstaat.

- Ademende werking, vloeistoffen (zweet) worden veel minder geabsorbeerd.

- Zeer comfortabel, naadloos en secondekin gevoel

- Snel drogend, strijkvrij en kleur - en vormvast

Sportief:

- Positief effect op de hartslag, ca. 4 slagen per minuut lager (t.o.v. shirt in 100% polyester)

- Minimaliseert de melkzuur productie, ca 12% minder melkzuur concentratie in het bloed t.o.v. het gemiddelde

- Positief effect op de lichaamstemperatuur, 3x minder schommelingen in lichaamstemperatuur ( t.o.v. shirt in 100% polyester)