Een mooi artikel via wielerverhaal.com

Gereputeerde kledijfabrikant debuteert in de WorldTour: “We voorzien voor de voltallige equipe 6.000 stuks kleding om het seizoen door te komen”

 

Verge is als fietskledijproducent al jarenlang een begrip in Laarne en de wijde omgeving, om niet te zeggen in heel de internationale fiets- en wielerwereld. Want Verge zit in heel Europa en zelfs de hele wereld. Om de volgende stap te zetten, kondigden ze eind december 2023 een partnership aan met Intermarché-Wanty. Een stap naar de WorldTour die een jaar eerder kwam dan aanvankelijk gepland. En nog wel lastminute ook. Maar wat schuilt er achter deze samenwerking en wat moet ze opleveren? We spraken Gino De Geest van Verge.Foto: Cycling Media Agency.Getekend voor 3 jaar

WorldTour worden voor een fietskledingmerk, het komt niet zomaar. “We hadden altijd het plan gehad om in de WorldTour te stappen vanaf 2025, maar Intermarché-Wanty contacteerde ons zelf en daardoor zitten we dus nu al op het allerhoogste niveau”, duidt De Geest de totstandkoming van de samenwerking. “Op dit aanbod moesten we natuurlijk ingaan. We bestaan al 25 jaar en deden alles stap per stap, WorldTour worden was de logische volgende fase in het verhaal.”

“Wij kozen voor de stapmatige werking zodat ons bedrijf rustig op eigen tempo groot kon worden en de productie telkens kon volgen op de grotere vraag. Zo moesten we nooit iemand teleurstellen. Dit stapje hogerop is belangrijk voor ons bedrijf om te kunnen groeien. We hadden dit 10 jaar geleden ook al kunnen doen, maar toen hadden we de middelen niet om zo’n ferme investering ook te verzilveren en zouden we met de productie achterlopen.”

Intermarché-Wanty heeft Verge relatief laat gecontacteerd. “De eerste contacten verliepen pas tijdens de Zesdaagse Vlaanderen-Gent, ergens half november 2023. Er zullen tijdens die contacten ook wel andere kledijleveranciers in het spel geweest zijn, vermoed ik, maar onze staat van verdienste gaf uiteindelijk de doorslag. Een aantal van hun WorldTour-renners hebben ook in onze kledij gereden toen ze nog in de jeugdcategorieën koersten. Die positieve ervaringen hebben de ploeg mede tot bij ons gebracht.”

De naamsbekendheid in de WorldTour is mooi meegenomen. “We proberen als kledingmerk continu te verbeteren. Deze sponsoring gebeurt via het  globale Verge-budget, gestuurd vanuit de VS en Europa. We hebben met Intermarché-Wanty een overeenkomst gemaakt over 3 jaar en het budget richting het team – dat voorzien is voor zowel WorldTour-ploeg, devo team als crossploeg – zal in die 3 jaar gradueel stijgen”, legt De Geest uit.

4 nieuwe producten

Het partnership houdt zowel budget, kledij als extra’s in waarbij Verge bij gelegenheid ook zijn klanten wil plezieren. Zo is er momenteel een nieuwe campagne met de slogan ‘They win, you win!’. Die werd opgestart tijdens de Tour Down Under en zal opnieuw gelanceerd worden tijdens de klassiekers, de Monumenten, de Giro d’Italia, de Tour de France, de Vuelta en zelfs tijdens het veldritseizoen ’24-’25. “Als er iemand van Intermarché-Wanty wint, geven we telkens een aantal pakketten kledij van de ploeg weg”, legt De Geest uit. “Als je je registreert om mee te doen, krijg je sowieso korting op de particulierenlijn in onze webshop.”

Bij het afleveren van de kledij voor een WorldTour-team komt heel wat kijken. “Hoeveel kledij elke renner zal ontvangen, valt moeilijk in te schatten. Maar ik denk dat we alles samen iets van een 6.000 stuks hebben voorzien. 3 ervaren renners – Rune Herregodts, Taco van der Hoorn en Adrien Petit – geven feedback voor de kledij. Zij vormen de spreekbuis naar ons toe voor de rest van het team, mochten er tekorten zijn, extra noden of nieuwe ideeën. En op die manier hebben we al 4 nieuwe producten ontwikkeld die voordien niet in onze productielijn staken.”

Zo is er een gabbastyle trui ontwikkeld. “Die Flanders-trui is warm en wind- en regenproof in combinatie met een ademende stof om een finale te rijden. Verder hebben we ook een volledig waterdichte vest ontwikkeld. We hadden wel al waterdichte producten, maar nog geen producten met een waterdichte rits en getapte naden. Dat is dus nieuw in het assortiment. Verder zijn er ook 2 bestaande producten verbeterd. De aerodynamica van het sprintpak is aangepakt en we zijn bezig om ook ons tijdritpak nog sneller te maken.”

Evaluatie

De recente samenwerking met Intermarché-Wanty heeft voor Verge op zeer korte tijd al veel positiefs opgeleverd. “Niet alleen voor ons, maar ook voor hen, want wij waren 1 van de enigen die op zo’n korte periode alles zo snel konden leveren”, klopt De Geest zich op de borst. “Nu mikken we op de Giro en de Tour voor nog een aantal nieuwe product releases.”

Tot slot, hoe hoopt De Geest dat de evaluatie er uit zal zien na komend seizoen? “Moeilijk in te schatten, want we hebben nu al een serieuze stap vooruit gezet. We voelen het momenteel wel al aan onze volgers op social media en de offertes die we binnen krijgen. Het is ook de bedoeling dat alles wat we maken of verbeteren voor de profs ook ten goede komt aan onze particuliere fietsers en alle clubrenners die in onze kledij fietsen. Onlangs waren we op de ploegvoorstelling in Spanje en daar kregen we van de renners niets dan lof over onze kledij. Dan denk ik dat we enkel tevreden kunnen zijn en uitkijken naar wat de samenwerking ons verder brengt.”

Ontdek meer over Verge!

 


Sportkleding voor personeel of klanten, wij regelen het gehele traject.

Veel bedrijven en instanties bieden medewerkers en klanten de mogelijkheid om sportkleding aan te schaffen voorzien van een specifiek design in de huisstijl van het bedrijf. 

Naast de promotionele kracht draagt het ook bij aan het teamgevoel en saamhorigheid.

VergeSport kan hierin het volledige traject verzorgen van een gratis ontwerp tot het individueel uitleveren van de kleding op naam van de medewerker, klant of teamlid.

Door gebruik te maken van de gratis Verge Teamstore, een beveiligde online winkelomgeving, is het mogelijk om eenvoudig te bestellen en indien gewenst af te rekenen. Sponsorkortingen, actieprijzen, giftcards alles is mogelijk.

U bepaald zelf het aangeboden assortiment en de uiteindelijke verkoopprijs op basis van de eerder uitgebrachte offerte, met of zonder sponsorkorting en wie de mogelijkheid heeft om te bestellen.

Vele bedrijven  wereldwijd gingen u reeds voor.

Wij hebben uw teamstore al ingericht, alleen het ontwerp ontbreekt nog. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en sport binnenkort als een team !

Geïnteresseerd of vragen neem contact op met Gerald Rodel 0653569091

Via deze link een indruk van een Verge Teamstore.    Password = winkel

 

Wij leveren custommade wielerkleding van de merken Verge Sport en Vitesse, en daarmee een van de grootste aanbieders van gepersonaliseerde wielerkleding in Nederland.

Beide merken worden geproduceerd in onze eigen productie faciliteit waardoor de kwaliteit en levertijd altijd gegarandeerd is.

Voor u als klant bied dit een ruime keuze aan custom kleding omdat beide merken verschillen in pasvorm en afwerking, en het eventueel mogelijk is om te combineren.

Wij leveren rechtstreeks af fabriek zonder tussenhandel, hierdoor kunnen wij zonder enorme marche de kleding aanbieden.

 

Daarnaast bieden wij exclusief voor Nederland de retail kleding van Campione (Denemarken)  

Campione richt zich met name voor de ASTRAL lijn op zichtbaarheid en veiligheid in het verkeer.

 

Wij hebben de productie faciliteit, de juiste mensen en de kennis om de perfecte wieler en running-kleding te produceren.

 

VergeSport official kledingsponsor van het Intermarché Wanty Pro Cycling wielerteam.In samenwerking met Intermarché - Wanty komen wij regelmatig met winacties en  promo-aanbiedingen op geselecteerde producten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons via Instagram en profiteer.

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen en blijf op de hoogte van acties, nieuws en winacties.


Wenst u een afspraak bij ons op locatie, dat kan via onderstaand formulier, en wij nemen z.s.m. contact met u op om samen een geschikte datum en tijd in te plannen.

Of maak online een afspraak via onderstaande link. Kies een datum en tijdsblok en wij ontvangen u graag op onze locatie in Hengelo.

https://outlook.office365.com/owa/calendar/VergeNLonlineafspraak@vergesport.com/bookings/

Neem een kijkje bij de productie van VergeSport en Vitesse wielerkleding.

LMS is de eigen locatie waar Verge Sport en Vitesse kleding wordt geproduceerd, alles in eigen beheer van ontwerp tot verzending. 

Tevens de locatie waar wij vele private-labels voorzien van wielerkleding wereldwijd.